Nasterea Domnului

142978_nasterea-domnului-07Craciunul este o perioada magica, o perioada a cadourilor si a surprizelor, o perioada in care tot raul dispare, pentru a face loc fericirii si apropierii de cei dragi.

Craciun este sarbatoarea favorita a copiilor. Acestia se bucura de cadourile primite de la Mos Craciun, de luminile ce decoreaza atat casa, cat si orasul si, cel mai important, se bucura de dragostea parintilor lor. Cu toate acestea, atat copii, cat si parintii uita un aspect foarte important legat de Craciun si de adevarata lui semnificatie.

In ziua de astazi, Craciunul este foarte mult asociat cu partea sa laica: cadourile pentru copii, decoratiunile, bradul de Craciun si toata atmosfera ce se creeaza in jurul lor. Craciun devine, incet-incet, o sarbatoare legata de consum si de obiecte, exact opusul a ceea ce semnifica cu adevarat.

Inainte de toate, Craciunul este o stare de de spirit. Este ziua in care sarbatorim Nasterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si ne amintim de importanta Lui pentru vietile noastre si pentru intreaga omenire. Nasterea Domnului este principalul motiv pentru care Craciunul este o sarbatoare atat de frumoasa, este momentul in care suntem cel mai aproape de Dumnezeu si simtim cel mai intens dragostea Lui. Povestea Nasterii Domnului, este o poveste a miracolului, a milosteniei sincere si a divinului.

Cu toate acestea, poate cel mai important inteles al Craciunului este iubirea. Nasterea lui Iisus Hristos in lumea noastra a reprezentat dovada suprema de dragoste a lui Dumnezeu, care Si-a trimis Fiul in lumea noastra pentru a ne mantui si a ne scapa de pacat, infaptuind sacrificiul suprem.

Asadar, ce ar trebui sa luam aminte este faptul ca de Craciun, inainte de a cumpara cadouri si de a impodobi bradul, trebuie sa ne aducem aminte sa iubim. Sa ne iubim familia, aproapele si pe Dumnezeu si sa ne bucuram de Nasterea Domnului.